DSXchange: DataStage and IBM Websphere Data Integration Forum
View next topic
View previous topic
Add To Favorites
Author Message
edisrjm
Participant



Joined: 21 Aug 2007
Posts: 8
Location: Wellington
Points: 98

Post Posted: Tue Nov 28, 2017 7:35 pm Reply with quote    Back to top    

DataStage® Release: 11x
Job Type: Parallel
OS: Windows
Additional info: Cannot create a new project
Till early Nov I was able to create new projects in Administrator, now I can't.
IBM Support flumuxed! Spent hours with them.
The only thing I know has changed was the server was moved to a new data centre about 17 Nov and the IP address changed.
IBM Support thinks the old IP address is stuck somewhere, probably in xmeta, and the only way to fix the problem is a complete uninstall-install, xmeta and all.
Note that the IP address was never explicitly used during the install and configuration process.

Any ideas on how to resolve this without a reinstall?

Windows Server 2012 R2 (on a VM)
SQL Server 2014 R2 (for xmeta)
IIS 11.5
WAS Network Deployment

Standalone LDAP server for user authentication
qt_ky



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2724
Location: USA
Points: 20365

Post Posted: Wed Nov 29, 2017 8:21 am Reply with quote    Back to top    

My only ideas may be long shots... It seems like Information Server does a lot of self-talk. Is there any chance a firewall is blocking some of the self-talk from the server back to itself on the new IP address, or perhaps one of many DNS servers is out of sync and needs the new IP address plugged in? Is your local hosts file on the server updated with the new IP?

_________________
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
Rate this response:  
chulett

Premium Poster


since January 2006

Group memberships:
Premium Members, Inner Circle, Server to Parallel Transition Group

Joined: 12 Nov 2002
Posts: 42474
Location: Denver, CO
Points: 218484

Post Posted: Wed Nov 29, 2017 8:43 am Reply with quote    Back to top    

And creating a new project is the only thing not working for you post move? Confused

_________________
-craig

I know I don't say this enough, but I like when you talk to me. It's much better than when nobody talks to me. Or when people that I don't like will not stop talking to me.
Rate this response:  
Timato
Participant



Joined: 30 Sep 2014
Posts: 24

Points: 152

Post Posted: Mon Dec 11, 2017 7:35 am Reply with quote    Back to top    

Maybe abit late, but i ran into a similar issue a while back.

Unfortunately the client got fed up and we went down the reinstall route before the solution was sent to us.

At that site, the Services + Engine tiers were installed first. Once completed, a following install was invoked for the Client tier but the installer erroneously pointed the install path to a random path within the \ibm\informationserver\ directory instead of the 'clients' subdirectory it defaults to. The solution was to uninstall the client 'version' of IIS and reinstall on a separate machine or by adding the client tier through control panel/uninstall.
Rate this response:  
Display posts from previous:       

Add To Favorites
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme & Graphics by Daz :: Portal by Smartor
All times are GMT - 6 Hours