DSXchange: DataStage and IBM Websphere Data Integration Forum
View next topic
View previous topic
Add To Favorites
This topic has been marked "Resolved."
Author Message
wtx_dev
Participant



Joined: 18 Jul 2007
Posts: 10

Points: 75

Post Posted: Tue Jan 11, 2011 11:54 am Reply with quote    Back to top    

DataStage® Release: 8x
Job Type: TX
OS: Unix
Additional info: Showing junk characters in output
We have a map that extract the data from a database and load to database which defined as UTF-8 character set.

Input has special characters ® output getting junk characters.

The trials we made and failed:

1. The map created with input TEXT and output fileds as UTF-8(tried different other UTF's as well)

2. The map created with input ASCII and output fileds as UTF-8(tried different other UTF's as well)

tried through SQL insert through TOAD did NOT worked aftet setting the environment variable
export NLS_LANG='AMERICAN_AMERICA.AL32UTF8' it did worked in TOAD.

Changed WTX profile and map to to use INSERT INTO statment instead of card level insert - did NOT worked

But when i do the back up of the output card( where we doing card level insert) the file DO have the ® (required format). After map success the data in target table looks junk for this fields.

Pl. help if any one has solved the similar issues.
jvmerc
Participant



Joined: 02 Dec 2003
Posts: 94

Points: 812

Post Posted: Fri Feb 25, 2011 7:12 am Reply with quote    Back to top    

Did you use DBID to generate your type trees? It should define the trees with character sets in mind.
Rate this response:  
Not yet rated
Display posts from previous:       

Add To Favorites
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme & Graphics by Daz :: Portal by Smartor
All times are GMT - 6 Hours